SKRIK (2020)

Stel je voor, je hebt 55 seconden om het onmogelijke mogelijk te maken. Wat doe je? SKRIK is een muzikale misdaadvoorstelling à la Ocean’s Eleven of La Casa de Papel. In 1994 wordt het beroemde schilderij ‘De Schreeuw’ uit het Nationaal Museum in Oslo gestolen, terwijl een paar kilometer verderop de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen plaatsvindt. De diefstal duurt slechts 55 seconden en de dader heeft zelfs tijd om een kaart achter te laten op de plaats van het schilderij met de tekst ‘thanks for the poor security’. In SKRIK vertelt en speelt een filosofische roversbende een reconstructie van de kunstroof en de bizarre levensloop van de dief.

SKRIK is een samenwerking tussen muziektheatercollectief KASSETT en het excellentiejaar Muziektheater van MBO Theaterschool Rotterdam. Zie hier voor de speellijst.

Credits

regie
Oukje den Hollander, Frank Siera
regie-assistentie
Robin Tinkhof
tekst
Frank Siera
spel
Boris van Bochoven, Elja de Haas, Femkelucia Lindemans van Halewijn, Hannah Rekveldt, Isa Schaeffer, Ismail Mamo, Jada Blagrove, Kick de Brabander, Kim Boogaard, Nuria Tabak, Sander Karsten
techniek
Jay van Herk, Wesley van Steenbergen
productieleiding
Diana Roos
technische begeleiding
Jelle de Boer
met dank aan
Selma Hanzon-Keijzer, Alexander de Vree, Marijke Lips, Roxane Hofman, Arjen Arnoldussen