wie zijn ze - wat staat er - waar staan ze - waar staan ze voor - waar staan ze achter - waar stonden ze in - waar bestaan ze uit - waarom bestaan ze

mc KASSETT

KASSETT is het muziektheatercollectief van zangeres en actrice Oukje den Hollander, schrijver en regisseur Frank Siera en productieleidster Selma Hanzon. KASSETT is in de periode 2017 – 2019 Nieuwe Maker bij de Veenfabriek, met dank aan het Fonds Podiumkunsten.

KASSETT is een liefhebber van het denken. KASSETT gebruikt taal en muziek als middel om het denken te bereiken, te bejubelen en te bewerkstelligen.

KASSETT is de optelsom of een mengelmoes van taal, muziek, filosofie, klank, geluid, stem, woord, geschreven, gesproken, gezongen, verhaal, overlevering, geschiedenis, wat al is (geweest), kennis, vraag, onbegrip, onderzoek, wetenschap en transparantie.

naam

wie is wie

Frank Siera

Frank Siera (1989) is schrijver en regisseur. Hij studeerde in 2012 af aan de Regie-opleiding van de Toneelacademie Maastricht met het zelfgeschreven SPRAAKWATER (dat in 2016 in het Duits is vertaald). Hij schreef voor o.a. de Veenfabriek, mugmetdevuurvliegen, het Schrijversgevang, De Kosmonaut en De Queeste. Zijn teksten zijn gepubliceerd in literair tijdschrift Kluger Hans en bij De Nieuwe Toneelbibliotheek. In 2016 won hij Verse Tekst met zijn tekst ONGERIJMD. Hij regisseerde o.a. bij Theater Branoul, Toneelgroep de Appel, De Queeste, het Koninklijk Conservatorium en verschillende muziekensembles. Daarnaast was hij een aantal jaar verbonden als theaterprogrammeur aan kunstenfestival Parksessies.

Oukje den Hollander

Oukje den Hollander (1988) is zangeres en actrice. Ze studeerde in 2013 af als klassiek zangeres aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met ARIA VAN EEN ANGSTHAAS. In 2015 studeerde ze af aan de master Theaterzang van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en het Conservatorium van Amsterdam, met de voorstelling ZELFZUCHT. Ze speelde o.a. bij de Veenfabriek, Likeminds, Shaffy Chantant, Yo!Opera en De Queeste. Ze zong o.a. bij The Kyteman Orchestra, Club Classique, Out Cast Dance Company, het TenToon ensemble en met Flip Noorman. Als zangeres was ze onderdeel van haar eigen trio Mannekijn en als theatermaker was ze actief bij DOX.

Selma Hanzon

Selma Hanzon (1990) studeerde in 2015 af aan de Opleiding Productie Podiumkunsten in Amsterdam. Tijdens haar opleiding liep zij o.a. stage bij de WijkSafari Utrecht van het Zina Platform en Vreugdetranen Drogen Snel van het Ro Theater. Ze studeerde af met de locatievoorstelling TULPMANIA van de Veenfabriek waar zij Frank Siera en Oukje den Hollander ontmoette. Sindsdien werkte Selma als productieleider bij o.a. De Warme Winkel, het Ro Theater, Oorkaan en PS|Theater.

KASSETT voor KASSETT